КАТАЛОЗИ

VinarBG lab ЦЕНИ
 ЦЕНИ
Vinar lab ОПИС
ОПИС

Изпращане на проба.

  1. Лично предаване на пробата в лабораторията на „Винар БГ“ ЕООД в гр. Хаскова на ул. Булаир № 17 , А-1-1.
  2. Изпращане с куриер (независимо от коя точка на страната или чужбина).

Преди да ни изпратите проба, моля свържете се с нас на телефони: 0889 38 88 48 или 0878 86 66 87 – лаборатория.

Вземане на пробата.

  1. Задължително е хомогенизиране на виното или материалът ви преди да се вземе пробата.
  2. Пробата се поставя в суха, чиста бутилка.
  3. Напишете какви анализи желаете да извършим, както и коректен контакт (мобилен номер и/или имейл) за обратна връзка.

Обема на пробата зависи от желаните анализи, моля свържете се с нас на телефони: 0889 38 88 48 или 0878 86 66 87 – лаборатория.

AW28-AW40-AW72
 
 

Кошова преса

Цялостни решения на фирма DIEMME

CATALOGUE_LAMOTHE_ABIET_2020

Craft Yeasts
ТАБЛИЦА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ЗАХАРНИЯ ГРАДУС

Виното е алкохолна напитка, получавана чрез ферментация на грозде. При ферментацията дрождите консумират захарите в гроздето и ги превръщат в етанол и въглероден диоксид. Различните сортове грозде и различните разновидности дрожди създават различни вина. Популярните видове вина са резултат от сложни взаимодействия между биохимичното развитие на плода, реакциите при ферментацията, тероара и цялостният производствен процес. Много вина са наименовани на районите, където се произвеждат. Виното може да се получи и от други плодове (череши, сливи, кайсии), както и от цветя и от много други продукти, включително жито. Думата „вино“ идва от гръцката дума Fοινος, означаваща вино и лоза.

Ракията е традиционна, силна алкохолна напитка, приготвяна на Балканите Първоначално ракията е безцветна, като може да придобие жълтеникав до кафеникав цвят при отлежаване в бъчви или след употребата на различни добавки. На вкус наподобява италианската грапа, японското саке, руския самогон, мексиканската текила или американското бренди. Приготвя се чрез дестилация на ферментирали плодове. Най-разпространените видове са гроздова и сливова ракия. Промишлената ракия (наричана също така купешка) е обикновено 40%, но домашно приготвената може да достигне 60%. Технологията на приготвяне не е сложна, а суровините – плодове, захар и вода, са леснодостъпни и сравнително евтини. През зимата ракията е популярно да се пие подгрята (греяна ракия). Счита се за национална напитка на България, Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Турция, Черна гора и Хърватия.

Пивоварството е технология за производство на бира чрез ферментация, която се използва в пивоварната промишленост, в домашното и занаятчийското производство на бира. Бирата е една от първите специално приготвяни напитки в историята и вероятно се появява в средата на 10 хилядолетие пр.н.е., когато започва отглеждането на зърнени култури, а първите писмени свидетелства са от следващото хилядолетие в Древен Египет и Месопотамия. Първите преки химически свидетелства за наличие на бира датират от средата на 4 хилядолетие пр.н.е. и са открити при разкопките на Годин тепе в Иран. Някои археолози дори търсят връзка между появата на бирата и самата възможност за възникване на цивилизация.