Всички публикации >>

100% Органична храна за дрожди от  www.vinarbg.com

100% Органична храна за дрожди от  www.vinarbg.com

OptiFlore® O

 

OptiFlore® O е комплексно хранително вещество на базата на автолизат от дрожди и инактивирани дрожди, богато на органичен азот (аминокиселини, пептиди), витамини и минерали. OptiFlore® O подпомага развитието на избраната флора и способства за успешното развитие на ферментацията чрез осигуряване на пълноценно хранене и детоксикация на заобикалящата среда.

ЕНОЛОГИЧЕН ИНТЕРЕС

 • Излишъкът от амонячен азот в ранния стадий на ферментацията често води до неконтролиран растеж на дрождите и много бърз старт на ферментацията. Това пренаселване с дрожди в мъстта бързо причинява недостиг на хранителни вещества. Рискът от бавна или заседнала ферментация след това силно се увеличава. В такива случаи се наблюдава появата на нежелани съединения като сероводород и т.н. Също така, често има и спад в концентрацията на ароматните съединения.
 • Използването на OptiFlore® O, който е 100% натурален и е напълно органично хранителено вещество, способства за избягването на този тип проблеми, като осигурява пълна и редовна алкохолна ферментация.
 • OptiFlore® O: Троен ефект
  • Поддържане на оптимално физиологично състояние: освен по-добро равновесие между амонячния азот и органичния азот, OptiFlore® O добавя аминокиселини (постепенно усвоявани от дрождите), както и витамини и минерали.
  • Детоксикация на средата: инактивираните дрожди, съдържащи се в OptiFlore® O, помагат за детоксикация на средата и увеличаване на клетъчната жизнеспособност на дрождите и млечнокиселите бактерии, чрез адсорбиращи инхибиторни съединения (средноверижни мастни киселини, остатъчни фитосанитарни съединения).
  • Осигуряване на малолактичната ферментация: OptiFlore® O носи основни микро- хранителни вещества и основни аминокиселини за развитието на млечнокиселите бактерии.

Освен положителния си ефект върху алкохолната ферментация, OptiFlore® O предразполага и за  бърз старт на малолактична ферментация.

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЕСТОВЕТЕ :

 

 • Характеристики на теста: Шардоне 220g / L захари.
 • Прием от 10 g / hL OptiFlore® O осигурява 5 mg N / L аминен азот (т.е. 20 mg / L асимилируем азот). OptiFlore® O е 4 пъти по-ефективен от амонячния азот.

Оптимизиране на млечно-киселата ферментация: OptiFlore® O насърчава развитието на млечнокиселите бактерии и добрия ритъм на малолактичната ферментация.

 

КОГА СЕ ВЛАГА OptiFlore® O: Добавянето на OptiFlore® O може да се направи през първите две трети от началото на алкохолната ферментация, самостоятелно или в комбинация с амонячен азот (определя се според нивото на асимилируем азот и дефицитът на азот в  мъстта).

ДОЗИРОВКА: 20 до 40 g / hL. Да се ​​използва преди края на алкохолната ферментация (OptiFlore® O е разрешен за употреба в  Европа за грозде, мъст и ферментираща мъст).

ПРИЛАГАНЕ:

 1. Добавете OptiFlore® O постепенно до 10 пъти теглото му в мъст или вода, като бъркате непрекъснато.
 2. Добавете в съда и хомогенизирайте с помощта на разбъркване.

ОПАКОВКА:

 • Разфасовки от 20 гр.
 • Оригинални опаковки: От 1 кг до 10 кг опаковки

СЪХРАНЕНИЕ:

 • Съхранявайте в запечатана опаковка на хладно място! Използвайте бързо след отваряне!