Всички публикации >>

ŒNOBOIS® MEDIUM (M) – средно изпечена френска дървесина за интензивни и комплексни вина, от WWW.VINARBG.COM

ŒNOBOIS® Medium (M) е френски дъбов чипс от сорта Quercus Robur или Quercus Sessiliflora.

 

Дъбът, използван за този чипс, е избран от експерти на Lamothe – abiet .Tой  е сушен в продължение на 24 месеца на открито. Според степента си на изпичане, ŒNOBOIS® Medium (M) разкрива огромна ароматна палитра , варираща от дискретни нотки на подправки до по-емпирични нотки,  разкриващи сладки и ванилови вкусове . Допринася  за засилване на обема в устата и финала на вината.

 

ŒNOBOIS® Medium (M)  се използва за отлежаване на бели, червени или розе вина и придава на вината дървесни нотки, които са едновременно интензивни и сложни . Той се използват и по време на алкохолна и малолактична ферментация на бели, червени и розе вина.

 

ŒNOBOIS® Medium (M) предава аромати на ванилия, карамел, подправки, канела и бадем – подходящ за интензивни и сложни вина.

 

Тези дъбов чипс е разрешен за използване при производството на вина от категория  Organic и NOP съгласно действащите разпоредби.

 

Дозирaне на ŒNOBOIS® Medium (M) :

Дозировката зависи от целта, която желаете да постигнете. Може да си направите тестове или да се консултирате с нас www.vinarbg.com  !

  • Бели и розе вина: дози от 0,5 до 2 гр ./ л..
  • Червени вина: дози от 1 до 4 гр ./ л..
  • Дестилатни продукти: дози от 1 до 6 гр ./ л..

 

Начин за употреба на ŒNOBOIS® Medium (M) :

  • Използвайте като поставите чипса в пореста торба и директно вложете в мъстта или виното, което ще се третира.
  • При алкохолна или малолактична ферментация: преди запълване на съда се препоръчва поставяне на чипса в торби и тяхното здраво застопоряване, за да се предотврати тяхното издигане на повърхността.
  • Времето за контакт варира в зависимост от желаните резултати, и е между 10 дни и 8 седмици (понякога и повече).

 

ОПАКОВКА И СЪХРАНЕНИЕ

Предлагат се в опаковки от 100, 500 гр. и 1 кг. и/или всяка заявена от клиент опаковка от www.vinarbg.com. Предлагаме и оригинални опаковки от 12 и 18 кг.

Съхранявайте в плътно затворена опаковка на хладно, чисто, сухо и без мирис място! Използвайте бързо след отваряне!

 

 

Изготвил: инж.-техн. Стефан Георгиев

www.vinarbg.com