Всички публикации >>

Vinozym® FCE G – специалeн ензимен препарат за бели и розе вина от www.vinarbg.com

Този ензимен препарат е разрешен за използване при производството на вина от категория  Organic и NOP съгласно действащите разпоредби.

Този ензимен препарат е гранулирана формула на пречистени пектолитични ензими за мацерация на гроздова каша и избистряне на мъст.

Vinozym® FCE G е уникално и рентабилно ензимно решение за получаване на по-високи добиви от бели и розови мъсти . Този биокатализатор подобрява общия ароматен профил на вашето вино, като увеличава извличането на ароматни прекурсори от ципата на гроздето.

За отбелязване е, че Vinozym® FCE G е пречистен ензимен препарат, като по този начин ограничава риска от отклонения в аромата на произвежданите вина.

Vinozym® FCE G – усилва аромата, увеличава добива на бели и розе вина.

Увеличете доходността си, подобрете печалбите си и спестете време и пари с Vinozym® FCE G! Този уникален ензимен препарат ви позволява да получите най-доброто от вашето бяло грозде и да подобрите ароматния профил на вината си.

 

Ползи

  • По-бързо и по-икономично освобождаване на ароматите от гроздето. Благодарение на Vinozym® FCE G, спестявате време и пари, като увеличите освобождаването на предшествениците (прекурсорите) на аромата, което дава на мъстта повече плодовост и позволява намаляване на времето за мацерация с до 30%.

 

  • По-голяма възможност за пресоване, без да се навреди на гроздето. Увеличаване капацитета на пресоване, като се работи при по-ниско налягане, което избягва увреждането на ципата на гроздето. Благодарение на Vinozym® FCE G се увеличава скоростта на отделяне на мъстта с 30% по време на пресоването.

 

  • По-добри печалби благодарение на подобрената производителност. Увеличете резултатите си и подобрете печалбите си с Vinozym® FCE G чрез увеличаване на добива на мъст самоток с 10 до 20% ! Този уникален ензимен препарат увеличава добива на мъст, съпроводено с  намаляване на обема на утайката с до 50%,  от което следва повишаване на печалбите.

 

Технически параметри

  • Vinozym® FCE G се прилага в ронкачката, ронкачко-мачкачката или в съда, тръбопровода за транспортиране преди пресоване, както и при мацерация ( настойване на бялото грозде с ципите) . Vinozym® FCE G също така подпомага избистряненето на  мъстта самоток и първите пресови фракции.

 

Време за контакт

  • Vinozym® FCE G е активен веднага щом се добави към гроздето или мъстта. При директно пресоване ензимният препарат има достатъчно време да действа върху клетъчната стена, като по този начин помага за извличането на прекурсори на ароматите и отделянето на мъст. При използването на Vinozym® FCE G за мацерация, позволява съкращаване на времето за мацерация с до 30%.

 

Дозировка

  • 3 – 4 g / 100 kg при здраво и нормално узряло грозде. Тази доза трябва да бъде увеличена до 4 – 5 g / 100 kg при грозде с дребни зърна, при години със суша или при лоша зрялост.

Съхранение

  • Съхранявайте в запечатана опаковка на хладно място! Използвайте бързо след отваряне!

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ И РАБОТА

Ензимите са протеини. Вдишването на прах или аерозоли може да предизвика сенсибилизация и може да предизвика алергични реакции при чувствителни лица. Някои ензими могат да раздразнят кожата, очите и лигавиците при продължителен контакт.

 

За допълнителна информация посетете www.lamothe-abiet.com

За повече информация  www.novozymes.com

Novozymes Switzerland AG · Neumattweg 16 · 4243 Dittingen · Швейцария · Тел. +41 61 765 6111 · Факс +41 61 765 6333

Novozymes A / S · Krogshoejvej 36 · 2880 Bagsvaerd · Дания · Тел. +45 4446 0000 · Факс +45 4446 9999 · wineprocessing@novozymes.com · www.novozymes.com